Our customer support team is here to answer your questions. Ask us anything!

Hi, how can I help?

Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Bayaran Adsense

 • Dalam tiap-tiap akaun Google Adsense akan tiba masa yang dinanti-nantikan, iaitu untuk Google untuk mendapat bayaran wang diperolehi melalui usaha begitu banyak. Tidak semua mengambil masa yang sama mendapat bayaran, ia bergantung kepada berapa besar anda dan Berapa banyak kita peroleh setiap hari.

   

  Google akan membayar apabila anda mencapai atau melebihi had pembayaran yang ditetapkan, yang akan bergantung kepada mata wang yang anda pilih.

   

  Sebagai contoh, dalam kes yang menggunakan matawang dolar ($) Had pembayaran anda akan menjadi $ 100, jika anda menggunakan wang  euro ( €) had pembayaran anda akan menjadi 70 euro. Apabila anda melebihi had (seperti yang saya katakan di atas) Google akan menghantar wang melalui cara yang berbeza yang boleh anda pilih. Cara-cara menghantar pembayaran adalah tidak sama mengikut negara, ada pelbagai kaedah penghantaran dan anda boleh pilih salah satu yang paling sesuai dengan kita.

  Cara utama untuk menghantar Pembayaran Adsense adalah:

  Pembayaran Quick Cash melalui Western Union.

  Cara pembayaran ini, anda akan menerima pembayaran dari Google Adsense melalui transfer tunai dibuat langsung ke akaun Western Union dan salah satu kelebihan terbesar untuk memilih cara pengiriman ini adalah kerana waktu menunggu minimum dibandingkan dengan sistem pembayaran lainnya.

  Pembayaran melalui cek

  Dengan bayaran penghantaran ini anda akan menerima bayaran daripada Google Adsense melalui cek melalui pos ke rumah anda, cara ini dipilih apabila anda tidak ada pilihan lain, kerana hanya kaedah pembayaran sahaja yang terdapat untuk negara anda (ingat bahawa tidak semua sama).

  Ciri-ciri utamanya adalah bahawa ia mempunyai 2 cara untuk penghantaran, penghantaran biasa dan penghantaran cepat. Untuk penghantaran biasa, cek anda akan tiba dalam masa 10 hingga 30 hari. Untuk penghataran cepat, cek anda akan tiba dari 5 ke 10, jadi ia adalah lebih cepat tetapi anda akan dikenakan bayaran penghantaran $ 25 (Jika mata wang anda itu dolar).

  Pembayaran melalui pindahan bank (Bank Transfer)

  Kaedah penghantaran ini tidak boleh didapati untuk semua negara, tetapi ia adalah salah satu cara penghantaran yang paling selesa, kerana kebanyakan orang memiliki akaun bank, jadi anda boleh menerima bayaran AdSense anda terus ke dalam akaun bank anda.

  Dengan kaedah ini, anda mendapat bayaran anda dalam mata wang tempatan anda tetapi anda akan dikenakan bayaran untuk pertukaran mata wang dan lain sedikit komisen untuk proses pemindahan.

  [monetize id=”1″]
  [monetize id=”2″]

  bayaran adsense