Our customer support team is here to answer your questions. Ask us anything!

Hi, how can I help?

Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Cara Dapat Duit Dari Google Adsense

 • Adsense adalah dianggap sebagai salah satu alat yang paling berkuasa dalam senjata bagi pemilik laman web. Ia membolehkan seseorang untuk menjanapendapatan daripada laman web mereka dengan mudah. Jika digunakan dengan betul, ia boleh menjana pendapatan yang sangat besar dan sihat untuk mereka. Walau bagaimanapun jika anda tidak menggunakan strategi betul, anda tidak dapat memaksimumkan pendapatan anda perolehi daripada Google Adsense, anda sebenarnya meninggalkan banyak wang di atas meja. Sesuatu yang semua orang tidak suka lakukan.

   

  Nak tahu tak bagaimana anda boleh mula menjana wang dengan Adsense dengan mudah dan cepat? Anda akan kagum dengan hasil yang anda akan dapat dalam tempoh masa yang singkat.

  Hasilkan Artikel Berkualiti

  Mulakan dengan menulis beberapa artikel kandungan yang berkualiti yang mempuyai beberapa kata kunci yang berkaitan dengan topik. Terdapat ramai orang yang mempunyai kebolehan untuk menulis. Penulisan sesuatu topik menjadi amat mudah bagi mereka. Mengapa tidak jadikan bakat menulis tersebut sebagai satu proses menjana pendapatan tambahan anda.

   

  Sebenarnya beberapa faktor yang perlu diambil kira sebelum anda memulakan penulisan dan menghasilkan Adsense yang berkesan.

  1. Carian kata kunci. Cari beberapa subjek, kata kunci atau frasa yang popular. Memilih yang mana anda fikir mempunyai lebih ramai orang klik.
  2. Menulis artikel. Mula menulis kandungan asal dengan kata kunci daripada topik yang anda telah kaji dalam carian anda. Ambil perhatian bahawa enjin carian mengambil berat tentang kualiti artikel.
  3. Kandungan laman web yang berkualiti. Membina sebuah laman kandungan yang berkualiti digabungkan dengan iklan Adsense yang menumpukan subjek dan kata kunci tertentu untuk laman web anda.
  4. Kedudukan  iklan Adsense anda perlu strategik. Letakkan iklan Adsense di mana kawasan yang paling tinggi kemungkinan pelawat untuk klik pada iklan tersebut. Menurut kajian, tempat yang pertama pelawat lihat semasa melayari website adalah bahagian atas sebelah kiri. Mungkin ia adalah kerana sebahagian daripada keputusan enjin carian yang paling berguna adalah di bahagian atas  sehingga pengunjung terbiasa untuk mencari di tempat yang sama ketika melayari melalui laman web lain.

  Sebahagian daripada mereka yang baru memulakan Adsense merasakan yang mereka telah lakukan dengan baik dan berfikir bahawa kadar klik serta nilai CPM mereka agak bagus. Walaubagaimanapun, terdapat pelbagai teknik dan gaya untuk menjana lebih banyak klik bagi menggandakan pendapatan anda. Dengan mengetahui teknik-teknik ini, anda akan menyedari bahawa anda akan mendapat tiga kali lebih pendapatan daripada orang lain yang lakukan cara yang biasa.

   

  Akhir sekali, Adsense mempunyai beberapa statistik pengesanan yang baik yang membolehkan webmaster dan penerbit untuk mengesan keputusan mereka di beberapa laman web di tapak oleh laman web, halaman demi halaman, atau apa-apa asas lain yang anda mahu. Dengan cara ini, anda boleh memberikan tumpuan  ke pada iklan Adsense yang menguntungkan dari yang lain.

   

  Untuk benar-benar mula membuat wang dengan Adsense, anda perlu mempunyai fokus yang jelas tentang apa yang anda mahu capai dan bagaimana anda akan mencapai matlamat berkenaan. Seperti mana-mana jenis lain usaha perniagaan, masa yang diperlukan disertakan dengan kesabaran.

   

  Jangan abaikan laman web anda dan Adsense anda walaupun anda telah berjaya menjana pendapatan. Luangkan masa, walaupun satu jam, membuat pelarasan kepada iklan Adsense di laman web anda dapat memberikan impak kepada pendapatan Adsense anda.

   

  [monetize id=”1″]
  [monetize id=”2″]

  cara dapat duit dari google adsense