Our customer support team is here to answer your questions. Ask us anything!

Hi, how can I help?

Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Empat Taktik Peringkat Seterusnya untuk Kempen Iklan Facebook

 • Menurut penyelidikan terkini Facebook, hampir dua bilion orang menggunakan Facebook setiap hari. Ini bermakna melalui Facebook, anda mempunyai dunia di hujung jari anda – secara harfiah! Tidak menghairankan iklan media sosial telah menjadi begitu lumayan untuk perniagaan.

  Apabila digunakan dengan betul, kempen Facebook mempunyai kuasa untuk mengubah perniagaan kecil dan pertengahan. Tetapi sebelum anda mengklik butang "mempromosikan" yang menarik, pastikan anda tahu bagaimana untuk mendapatkan pulangan terbaik pelaburan anda. Ikuti empat petua untuk membuat kempen iklan Facebook anda yang lebih baik daripada persaingan anda.

  Tetapkan Matlamat yang jelas

  Strategi pengiklanan terbaik bermula dengan matlamat yang jelas. Facebook mempunyai banyak pilihan, jadi lakukan penyelidikan latar belakang yang sedikit untuk menentukan gaya iklan yang sesuai dengan matlamat organisasi anda.

  Sebelum anda membuka Facebook, tentukan apa yang diperlukan oleh perniagaan anda dari kempen. Adakah anda ingin meningkatkan trafik ke laman web anda? Menjana petunjuk? Dapatkan lebih banyak peminat di halaman perniagaan Facebook anda? Dapatkan orang tempatan ke kedai bata & mortar anda?

  Mengetahui matlamat anda akan membantu anda memilih jenis iklan Facebook yang betul, yang membawa kami ke hujung seterusnya …

  Tahu Audiens Sasaran Anda

  Sebaik sahaja anda menetapkan matlamat anda, keputusan penting kedua yang anda akan buat ialah menentukan penonton sasaran anda. Berikut adalah petunjuk: jangan katakan "semua orang."

  Iklan yang disesuaikan dengan khalayak tertentu biasanya lebih baik daripada iklan yang menggunakan pendekatan "shotgun". Fikirkan iklan yang menarik perhatian anda apabila anda menatal melalui suapan Facebook anda – ia biasanya disasarkan kepada keperluan, suka atau lokasi anda.

  Anda lebih baik memperuntukkan belanjawan yang lebih kecil ke beberapa iklan yang disasarkan tinggi daripada anda membuang semua wang anda pada iklan generik tunggal. Luangkan masa untuk mengenal pasti dan berhubung dengan penonton anda dalam cara yang bermakna untuk mendapatkan pulangan terbesar pelaburan.

  Facebook membolehkan anda membuat khalayak yang disesuaikan, yang boleh anda simpan dan iklankan pada bila-bila masa. Anda boleh membuat khalayak berdasarkan trafik laman web semasa, data pelanggan (nama, alamat e-mel, dll.), Umur, minat, dan kriteria yang sangat spesifik yang lain. Buat berbilang khalayak dan bualkan khalayak ini dengan satu iklan. Ini membolehkan anda melihat mana khalayak tersimpan anda yang paling baik. Sebaik sahaja anda memikirkan khalayak teratas anda, buat lebih banyak iklan yang menyasarkannya.

  Gunakan Imej Berkualiti Tinggi

  Sekiranya terdapat satu kawasan yang anda tidak mahu berhemat, ini adalah perkara ini. Foto dan grafik boleh membuat atau memecahkan kempen iklan, jadi luangkan masa untuk mencari kandungan berkualiti tinggi yang menarik perhatian khalayak anda sementara dengan jelas menyampaikan mesej anda.

  Perlu diingat bahawa pengiklanan media sosial berfungsi dengan baik apabila nampaknya merupakan bahagian organik dari suapan berita pengguna. Bertujuan untuk grafik atau video yang menonjol. Cara tindakan terbaik adalah untuk melabur dalam foto dan video yang berfungsi baik dalam kempen iklan dan di bidang lain perniagaan anda untuk menyediakan kandungan yang relevan dan menarik.

  Mempunyai panggilan yang jelas untuk bertindak

  Pengiklanan yang hebat adalah lebih daripada slogan menarik atau foto yang menarik. Jelas tentang apa yang anda mahu penonton anda lakukan sebaik sahaja mereka melihat iklan: seperti halaman anda, lawati laman web anda, panggil untuk membuat konsultasi. Orang pada umumnya hanya akan mengambil tindakan jika anda menyatakan secara jelas apa yang anda mahu mereka lakukan.

  Ingat – tugas yang lebih rumit, semakin kurang penukaran. Pikirkan pengalaman pengguna, daripada melihat iklan di suapan Facebook mereka, untuk mengklik padanya, untuk apa sahaja langkah seterusnya. Adakah panggilan untuk bertindak jelas? Jika iklan anda mengambil orang dari Facebook, adakah mereka diarahkan ke halaman pendaratan yang mudah dan responsif? Pastikan halaman anda semudah mungkin supaya pelanggan potensial anda mempunyai laluan langsung dan mudah untuk penukaran.

  Intinya: setiap hari, perniagaan anda mempunyai peluang untuk berhubung dan memberi kesan kepada ribuan pelanggan berpotensi melalui media sosial. Seperti semua bentuk pengiklanan, sedikit perancangan strategik akan menjadi jauh untuk membuat kempen anda berjaya. Buat penyelidikan dan perancangan sebelum melancarkan keutamaan, dan anda lebih cenderung untuk melihat kadar penukaran yang meletakkan senyuman di wajah anda.